CENTRUM HELEND INZICHT - GENEZEN OP ZIELSNIVEAU

banner centrum helend inzicht 05

Energetische Therapie

Je hebt iets meegemaakt, wat je op dat moment niet kon verwerken. Je was nog te klein en wist niet hoe je er mee om moest gaan. Of het was niet veilig genoeg om je emoties te voelen en te laten zien. Om te blijven functioneren creëerde je overlevings-mechanismes; je ging vechten of vluchten, trok je terug, bevroor, onderdrukte je gevoelens of splitste jezelf op in meerdere delen. Alles om de pijn maar niet te voelen. Dit kost veel energie en leidt tot klachten op verschillende niveaus.

Fysiek:
rugklachten, nekklachten, hoofdpijn, darm- en spijsverterings-klachten, hormonale onbalans, ontstekingen, allergieën, vermoeidheid, slapeloosheid, e.d.
Emotioneel:
eenzaamheid, verdriet, angst, schuld of boosheid, beperkt zelfvertrouwen en angst voor je eigen kracht, depressie, burn-out, stress, rouw, e.d.
Mentaal:
Thema’s als ontvangen, controle, overgave e.d. èn blokkerende overtuigingen zoals ‘ik ben niet goed genoeg’, ‘ik sta er helemaal alleen voor’, ‘ ik moet sterk zijn’.
Relationeel:
Conflicten tussen partners, familie of werkgever, moeite met op eigen benen staan, geen grenzen durven aangeven, moeite om je ruimte in te nemen e.d.
Spiritueel:
vervreemding, niet thuis voelen op aarde, stemmen horen, geesten zien e.d.

Als je overlevings-mechanismes niet meer nodig zijn, blijven ze actief doordat je de ervaring nog niet hebt doorleeft en verwerkt. Het wordt een stoorzender. Juist zo'n stoorzender zorgt ervoor dat je situaties of mensen in je leven aantrekt, die deze oude pijn weer aanraken. Hierdoor wordt je geconfronteerd met de onderliggende emoties. Vaak reageer je heftig op deze situaties. Door nu in jezelf op zoek te gaan naar de oorzaak van de heftige emoties en de onderliggende angsten en trauma’s op te lossen, kom je weer in je kracht. Verloren zielsdelen worden geïntegreerd, waardoor je je weer heel voelt en beschikking hebt over energie, waar je geen toegang tot had. Je komt in contact met jezelf en ontdekt de schat die verborgen is in deze ervaring.

therapieen