CENTRUM HELEND INZICHT - GENEZEN OP ZIELSNIVEAU

banner centrum helend inzicht 05

  • Home
  • Blog
  • In het veld staan met je engelen

In het veld staan met je engelen

in het veld staan 2

In het veld staan is een term die afkomstig is van familie-opstelllingen. Er is een onzichtbaar veld, waarmee we allemaal met elkaar verbonden zijn. Dit veld maakt zichtbaar en voelbaar, wat er onder bepaald gedrag en patronen zit.

Dit veld kun je ook gebruiken om contact te maken met je engelen.

Een eenvoudige oefening die ik vaak met cliënten doe is de volgende: Schrijf op een papiertje je eigen naam.

Het veld is overal, maar wat goed werkt is om een kleed te gebruiken als veld. Ga op het kleed staan en voel, waar je je briefje met je naam moet neerleggen. Ga op het briefje staan en voel hoe dat voelt. Probeer echt even goed te focussen op wat je van binnen waarneemt.

 

Schrijf nu op verschillende briefjes het woord engel. Je mag er zoveel gebruiken als goed voelt.

Ga weer het veld in en voel één voor één, waar je de briefjes moet neerleggen.      

Sta dan eerst weer op je eigen naam en voel wat je voelt. Is er iets verandert?

Ga dan één voor één op de briefjes van de engelen staan en voel hoe ze erbij staan. Misschien raakt een engel je aan, of staat beschermend met zijn armen wijd, of wijst op je hart.

Je mag ook vragen stellen aan je engelen. Het antwoord komt meestal vanzelf in je op; misschien ga je bewegen of laten ze je iets zien.

Op deze manier krijg je inzicht in jezelf of een bepaalde situatie.

Wanneer je deze oefening vaker doet, merk je dat je engelen de ene keer dichtbij zijn en een andere keer verder weg, maar ze zijn er altijd.

Opmerking: Wegens persoonlijke omstandigheden is mijn praktijk voor onbepaalde tijd gesloten. Ik sta op een nieuw kruispunt in mijn leven en ik heb de tijd en de ruimte nodig om diepgaand te voelen waar mijn nieuwe weg heen leidt. Liefs, Jolette