CENTRUM HELEND INZICHT - GENEZEN OP ZIELSNIVEAU

banner centrum helend inzicht 05

  • Home
  • Blog
  • Meester over je innerlijk landschap

Meester over je innerlijk landschap

Innerlijk landschap

Wanneer iemand bij me komt voor een innerlijke reis en helemaal ontspannen op de behandeltafel ligt, begin ik met: “Stel je eens een landschap voor.” Je innerlijk landschap is het landschap van je ziel. Je ziel communiceert in beelden en symbolen. Het beeld wat je krijgt van je landschap, zegt iets over je huidige emotionele staat. Deze beelden hebben een boodschap. Ben je in contact met je overlevings-mechanismen dan zie je beelden als: je zit in een put, je bent in een woestijn, of in een weiland met een hek erom heen, etc. Ben je in contact met je zelf, je ziel, dan ziet je landschap er vol leven (levenskracht) uit. Er zijn bloemen, bomen of dieren en het is mooi weer. De mooiste bloemen bloeien in je zielenlandschap, wanneer ze hun licht direct ontvangen van de bron. Wanneer je ego je ziel overschreeuwt en je leeft vanuit een overlevings-mechanisme, dan weerspiegelt zich dit in je innerlijk landschap. Het is bijvoorbeeld mistig, of je voelt je eenzaam. Door tijdens een sessie zelf oplossingen te vinden waardoor je gevangen bent geraakt in de overtuigingen van je ego, bekrachtig je jezelf. Je gaat hierdoor steeds meer vertrouwen op jezelf, je innerlijke stem. 

De functie van je ego

Je ego is je bewuste ik die je helpt te functioneren op aarde; hiermee onderscheidt je je van en verbindt je je met de wereld om je heen. Het is je zelfbeeld, dat je hebt gecreëerd naar aanleiding van ervaringen en overtuigingen die je hebt over jezelf.  Je hebt een ego, maar je bent het niet. Je ego is er om contrast te ervaren en van daaruit keuzes te maken die je helpen groeien. Een sterk ego geeft je de kracht om naar je intuïtie te luisteren en om je hart te volgen. Een sterk en gezond ego stuurt jou op een positieve manier aan, laat zich niet verleiden of manipuleren en weet, wat het wil. Een sterk ego is iets anders dan een groot ego. Een groot ego komt voort uit een negatief zelfbeeld, een gebrek aan eigenwaarde of zelfvertrouwen wat wordt overschreeuwt. Ook een zwak ego wijst op een negatief zelfbeeld en uit zich in onzekerheid en twijfel, angst om ruimte in te nemen en te beslissen. Zowel een groot als een zwak ego bemoeilijken je spirituele groei.

De ogen van je ziel

Met de ogen van je ziel neem je de wereld om je heen waar. Daardoor ziet voor iedereen de wereld er anders uit. In je innerlijk landschap is alles mogelijk. Wat je in jezelf creëert, trek je in je buitenwereld naar je toe. Je ziel wil zichzelf ervaren om bewustzijn te ontwikkelen. Voor je ziel maakt het daarom niet uit, of een ervaring goed is of slecht, pijnlijk of liefdevol. Door elke ervaring heeft je ziel de mogelijkheid zich bewust te worden van zichzelf. Met elke ervaring en elke daaruit voortvloeiende gedachte en handeling verandert je innerlijk landschap. Dus door in je innerlijk landschap een angst of een overtuiging te transformeren in bewustzijn (licht), verandert datgene wat je uitzendt, waardoor je andere ervaringen aantrekt. Dit is waar je aan werkt tijdens een innerlijke reis. Wanneer je tijdens een innerlijke reis in contact bent met je innerlijk landschap, zie en voel je wanneer er iets is getransformeerd. Een muur lost op en je voelt je bevrijdt of door contact te maken met de aarde komen er emoties los, waardoor de donkere wolken verdwijnen en de zon weer gaat schijnen. Je ervaart de transformatie in je innerlijk landschap en dit werkt door in je dagelijks leven.

                         Hoe meer je meester bent over je innerlijk landschap, hoe minder de buitenwereld meester is over jou.

Thema’s

Je hebt één of meerdere thema’s, waar je ziel zich bewust van wil worden in dit leven. Dit zijn vaak ook nog onverwerkte thema’s uit andere levens. Ze komen meestal ook voor in je familielijn. Je ziel streeft naar licht en weet precies welke ervaring juist jij moet ervaren, ook al is die ervaring heel zwaar. Bewust of onbewust weet je dat. Ervaringen die voor een ander zijn bestemd, herkent je ziel als niet interessant. Daarom word je bij een bepaald gezin geboren en maak je steeds weer dezelfde soort dingen mee. Totdat je je les hebt geleerd en dit oplost in jezelf. Door steeds weer aan je thema’s te werken, los je ze op een steeds dieper niveau op en creëer je steeds meer bewustzijn; licht en liefde. Hierdoor ga je anders op je ervaringen reageren en word je je bewust van, wie je echt bent en wat wel en niet voor jou werkt.

                                          Door je innerlijk landschap te transformeren, verandert jouw dagelijkse realiteit.

Spreek voor de volgende oefening de tekst heel langzaam in op je telefoon en volg je stem als je de oefening uitvoert. Als je de tekst heel langzaam en met bewustzijn inspreekt werkt dit vaak al voelbaar in je door.

Zelf je innerlijk landschap ervaren

Sluit je ogen en haal een paar keer diep adem.
Voel hoe je steeds meer ontspannen raakt.
Stel je dan een landschap voor.
Laat het rustig naar boven komen.

Stel je voor dat je in je landschap staat en
voel even heel bewust hoe je je voelt.
Hoe ziet je landschap eruit?
Wat voor een weer is het?
Ga dan nu met je bewustzijn naar je hart
en maak vanuit je hart een verbinding met
de kern van de aarde.
Je mag ook je handen op de aarde leggen
om de verbinding nog sterker te maken.
Hoe voel je je nu?
Is er iets verandert in je landschap?
Kijk maar eens wat er gebeurt als
je: “Ik hou van jou.” tegen jezelf zegt.
Probeer het helemaal te voelen.

Kom dan weer langzaam terug.
Beweeg je handen en voeten een
beetje en rek je even lekker uit.      

Opmerking: Wegens persoonlijke omstandigheden is mijn praktijk voor onbepaalde tijd gesloten. Ik sta op een nieuw kruispunt in mijn leven en ik heb de tijd en de ruimte nodig om diepgaand te voelen waar mijn nieuwe weg heen leidt. Liefs, Jolette