CENTRUM HELEND INZICHT - GENEZEN OP ZIELSNIVEAU

banner centrum helend inzicht 05

  • Home
  • Blog
  • Wat mij emotionele veerkracht geeft na astraal seksueel misbruik

Wat mij emotionele veerkracht geeft na astraal seksueel misbruik

spring 1228961 1920Emotionele veerkracht is het vermogen om te herstellen van stress, tegenslag, veranderingen en moeilijkheden. Verdrietige en pijnlijke ervaringen maken we allemaal mee. Juist door die ‘negatieve’ ervaringen heb je de kans om te groeien en je te ontwikkelen. Dat is niet makkelijk en het doet soms erg pijn. Je voelt je in de put en hebt het gevoel er niet meer uit te komen. Angsten worden getriggerd en in eerste instantie wil je je misschien het liefst terugtrekken in jezelf en vertrouw je er niet op, dat het nog goed komt.               

 

Geen liefde toelaten

Zelf heb ik ook het nodige meegemaakt. Als kind had ik niemand om op terug te vallen. Ik was een zeer gesloten, erg verlegen meisje, dat niemand vertrouwde en me met niemand durfde te verbinden, omdat ik bang was in de steek gelaten te worden. Ik haatte mezelf, omdat ik niet wist hoe ik mijn grenzen moest aangeven en ik kon geen liefde toelaten. De omslag kwam, toen mijn dochter een aantal jaren geleden geopereerd werd. Ik mocht erbij zijn, toen ze onder narcose ging. Op het moment dat ze wegviel, zei ze tegen me: “Ik hou van je.”  Voor de eerste keer in mijn leven kon ik het voelen; dat ze echt van mij hield.               

Misbruikt

Niet lang daarna had ik een zeer traumatische ervaring die ruim anderhalf jaar heeft geduurd. In die tijd ben ik astraal seksueel misbruikt door een healer. Hij was in staat om bewust uit zijn lichaam te treden en in mijn lichaam te gaan, waar hij seksuele handelingen uitvoerde. Dit leidde ertoe, dat ik bijna gek werd en het was een zeer beangstigende en pijnlijke ervaring. Ik bleek niet de enige vrouw te zijn, bij wie hij dat deed; hij deed dit bij een heleboel vrouwen. Door de hulp van mijn bescherm-engelen en mijn kinderen ben ik hier uit gekomen. Ik besloot een opleiding te gaan doen als energetisch therapeut om te leren, hoe alles in het energetische werkt, omdat ik dit niet nog een keer wilde meemaken.              

Mijn besluit

Soms vraag ik me af: “Hoe is het mogelijk, dat ik hier ben uitgekomen zonder medicatie en zonder enige emotionele ondersteuning van mijn toen nog man. Mijn huisarts weet het niet eens. Achteraf terugkijkend, komt dat doordat ik een besluit heb genomen. Ik wist dat ik deze ervaring niet voor niets had mee-gemaakt. (mede gecreëerd). Ik wilde maar één ding en dat was: genezen! Nadat ik dit besluit genomen had, kwamen er mensen op mijn weg, die mij hielpen met herstellen. Zo kwam ik toevallig bij een therapeut die een behandeling aanbood, waardoor mijn eigen gaven wakker werden. Door de opleiding tot energetisch therapeut leerde ik op mijn intuïtie vertrouwen en werken vanuit mijn essentie. Ik oefende alles, wat ik leerde op mijn kinderen, waardoor zij alles leerden, wat ik leerde. Ik heb zelfs wel eens cliënten naar ze doorgestuurd en mijn schoondochter Myrna helpt mij met mijn nieuwe cursus: ‘Ontwikkel je gaven en talenten’. Ook ontmoette ik twee jaar geleden een man, waarbij er een wederzijdse ondersteunende relatie ontstond. Door hem leerde ik erop vertrouwen, dat mannen ook meevoelende mensen zijn die zich willen ontwikkelen. Door deze man leer ik mezelf kennen en me steeds meer te openen en uit te spreken; te doen wat voor mij belangrijk is. Door de onvoorwaardelijke steun die ik van hem krijg, begin ik er langzaam op te vertrouwen, dat ik niet in de steek gelaten wordt, als ik voor mezelf kies.              

De kracht van (zelf)liefde

Emotionele veerkracht heeft voor mij alles te maken met de keuze bewust te willen worden van mezelf: mijn angsten, blokkades en overtuigingen transformeren in liefde, licht en kracht. Alles wat zich aandient uit mijn onderbewuste kom ik onder ogen en doorleef ik, waarna ik het loslaat. Hierbij is voor mij een supportsysteem van mensen die er onvoorwaardelijk voor me zijn, de grootste genezende kracht gebleken. We laten onze diepste zielenroerselen aan elkaar zien en ondersteunen elkaar onvoor-waardelijk, in vrijheid en liefde. Mijn thema in dit leven is zelfliefde. Mijn zelfhaat werd gespiegeld, totdat ik eindelijk opstond en voor mezelf en zelfliefde koos. Nu leer ik dit proces aan anderen en daar ben ik ongelofelijk dankbaar voor!  

Opmerking: Wegens persoonlijke omstandigheden is mijn praktijk voor onbepaalde tijd gesloten. Ik sta op een nieuw kruispunt in mijn leven en ik heb de tijd en de ruimte nodig om diepgaand te voelen waar mijn nieuwe weg heen leidt. Liefs, Jolette