CENTRUM HELEND INZICHT - GENEZEN OP ZIELSNIVEAU

banner centrum helend inzicht 05

Invloeden van buitenaf

                                                social media 2537391 1920                                                      De hele dag door wordt je beïnvloed door alles om je heen. Door de denkwijze en overtuigingen van de mensen in je omgeving, de televisie, radio, kranten, je telefoon, facebook, reclame langs de snelweg en het sportveld etc.

 

 

De effecten van deze invloeden

Al deze energieën komen bij je binnen en leiden je vaak af van jezelf; je innerlijke rust.. de stilte in jezelf. Ze trekken je in een wereld van reactie geven op en aandacht geven aan iets buiten jezelf. Veel van de informatie die je binnenkrijgt is manipulatief en heeft als doel jou aan te zetten tot consumeren, sensatiezucht, twijfelen aan jezelf, etc. Het brengt je in verwarring en maakt je angstig. Hierdoor lijkt het, alsof alles ontzettend belangrijk is, wat er buiten je gebeurt en dat je daar veel aandacht aan moet besteden om maar niets van het leven te missen. Op deze manier wordt je geleefd en geeft het je het gevoel, dat je geen invloed hebt op de realiteit die je ervaart.De media op zichzelf is niet goed of slecht, het zijn kanalen, waardoor informatie naar jou toe komt. Door je bewust te worden van wat deze informatie met je doet, heb je de mogelijkheid te kiezen, wat je wel of niet binnen laat komen.

Zelf kiezen

Probeer eens een dag of wat om heel bewust te voelen, wat alle informatie met je doet.  Hierdoor heb je de mogelijkheid om te kiezen, wat je wel toelaat en wat niet. Soms wordt er ook iets diepers getriggerd in jezelf, door wat je hoort of waarneemt. Je ervaart dan een sterke emotie, doordat iets in jouwzelf resoneert met de informatie. Je voelt je bijvoorbeeld boos, of verdrietig of beschaamd. Emoties zijn niet goed of slecht. Ze trekken als een vlaag door je heen en nemen je vaak onbewust een beetje over. Een emotie is een signaal dat er iets geheeld wil worden in jou. Ze werken van binnen naar buiten. Wanneer je je verzet tegen je emoties, worden ze juist sterker. Juist door met je aandacht naar je emotie te gaan en je hiermee te verbinden door er een diepgaand contact mee te maken, vind je de innerlijke rust die eronder zit. Je komt bij jezelf. Op deze manier gebruik je de informatie van buitenaf om jezelf te helen en om dieper in contact te komen met jezelf.

Je ziel praat op een fluistertoon tegen je

Probeer eens om meer momenten van stilte te creëren. Zet je telefoon eens uit. Maak een wandeling of mediteer in plaats van tv te kijken. Zet de radio eens uit onder het autorijden. Het geeft niet alleen rust, doordat je niet steeds wordt overspoeld met informatie van buitenaf; door de stilte wordt je je ook meer bewust van jezelf. Je stelt je meer open voor je innerlijke stem. Hierdoor ervaar je makkelijker je intuïtieve ingevingen en de zachte fluistering van je ziel: je gevoel. In het begin voelt de stilte misschien confronterend. Er is geen afleiding, je wordt teruggeworpen op jezelf. Door je aandacht naar binnen te richten en daar de onrust te transformeren, kom je steeds meer bij de stilte in jezelf. Hierdoor reageer je niet meer onbewust op een prikkel van buitenaf, maar je voelt of je wel of niet in actie moet komen en hoe. Binnenin je zijn alle antwoorden. Doordat je bij jezelf blijft, ben je beter in staat te voelen, hoe het leven zich door jou wil ontvouwen.   

Opmerking: Wegens persoonlijke omstandigheden is mijn praktijk voor onbepaalde tijd gesloten. Ik sta op een nieuw kruispunt in mijn leven en ik heb de tijd en de ruimte nodig om diepgaand te voelen waar mijn nieuwe weg heen leidt. Liefs, Jolette