CENTRUM HELEND INZICHT - GENEZEN OP ZIELSNIVEAU

banner centrum helend inzicht 05

Geesten zien of voelen

halloween 1746354 1920Met enige regelmaat komen er kinderen en volwassenen bij me die geesten zien of voelen. Meestal voelt dit heel beangstigend. Soms is de geest een bekende, maar vaak ook is het een vreemde energie die zich laat zien. Deze geesten worden ook wel dolende zielen genoemd; auralifters of entiteiten.

Zweeft de geest?

Wanneer iemand bij mij komt voor een sessie en er verschijnt een geest, dan is mijn eerste vraag: ‘staat de geest op de grond, of zweeft hij?’ Wanneer de geest met beide benen op de grond staat, dan hebben we niet te maken met een geest. In dit geval, is het vaak een verloren zielendeel of schaduwdeel van degene die in trance is.
Zweeft de geest echter wel, dan is het een andere energie die zich vermengd heeft met het energetisch veld van de cliënt. Door met de geest te praten en hem bewust te maken, dat hij overleden is, helpen we hem met de overstap naar het Licht te maken.
Sommige geesten dragen nog onverwerkte energie met zich mee van boosheid, verdriet of wraakgevoelens. Deze energie voelt de cliënt en heeft invloed op hem of haar. In heftige gevallen is er zelfs een persoonsverandering waarneembaar. De persoon voelt niet meer als zichzelf.

Geesten voelen

Zelf zie ik geen geesten, maar ik voel hun energie vaak wel. Zo verscheen tijdens een sessie de geest van de vader van een cliënt in de kamer, terwijl ze in trance was. Hij vermengde half zijn energie met mijn energie. Hij wilde graag, dat ik voor hem tegen zijn dochter sprak. Ook wilde hij graag haar vragen beantwoorden. Toen alles was beantwoord namen ze afscheid van elkaar en hij vertrok. Vaak wil een overgegane ziel laten weten dat het goed gaat en dat de achterblijver zich geen zorgen hoeft te maken.
Wanneer er nog een zware lading van bijvoorbeeld verdriet in je aura hangt, is het moeilijk voor de overgegane om contact te krijgen met je. Wanneer je dit verdriet oplost, lukt dit vaak wel. Je droomt dan ineens van de overledene of je voelt zijn aanwezigheid. Als het niet lukt om direct contact met je te krijgen, probeert de overgegane het vaak via iemand anders. Meestal iemand die dicht bij je staat. Diegene zegt dan iets tegen je, waardoor je ineens het gevoel krijgt, dat het een boodschap van de overledene is.

Geesten aantrekken

Gevoelige mensen die erg open staan krijgen makkelijker andere energiën in hun veld. Als je van nature al moeilijk nee zegt en erg empathisch bent, dan laat je eerder vreemde energie toe. De geesten komen af op gelijke energieën die je onbewust uitstraalt. Ben je erg angstig, dan heb je meer kans om ‘negatieve’ geesten aan te trekken.
Sommige mensen zien kamers vol met demonen. Soms is er dan een energetische poort in die kamer, waardoor deze binnenkomen. Ik leer deze mensen, om de demonen terug te sturen, de poort te sluiten en daarna de poort te verwijderen.
Het is ook belangrijk om je eigen energieveld te reinigen en af te sluiten. Goed in contact zijn met je lichaam en de aarde èn je angsten onder ogen zien en transformeren naar innerlijke vrijheid en liefde. Zo houd je ook ongewenste bezoekers op afstand. Zie hiervoor de oefeningen op mijn website: https://centrumhelendinzicht.nl/blog/44-oefeningen-geluksdag