CENTRUM HELEND INZICHT - GENEZEN OP ZIELSNIVEAU

banner centrum helend inzicht 05

Crisis als kans

sailing 2542901 1920Je ziel wil groeien

Wanneer je een oude manier van doen loslaat en een nieuwe weg inslaat, dan voelt dat voor je persoonlijkheid vaak spannend, uitdagend en meestal ook een beetje eng. Je ziel ervaart juist rust, omdat er groei mogelijk is en dat is waar je ziel op uit is. Door het oude los te laten, creëer je ruimte voor het nieuwe.Je persoonlijkheid wil vaak niets liever dan het oude in stand houden. Je weet waar je aan toe bent, dat geeft een veilig gevoel. Wat het nieuwe gaat brengen, is onzeker en dat voelt oncomfortabel. Ook al voelt het oude niet goed en hunker je naar verandering; vaak is er een crisis voor nodig om daadwerkelijk in beweging te komen. Blijf je koste wat het kost vasthouden aan je oude manier van denken en doen, dan loop je verder vast. Je ziel blijft steeds nieuwe situaties in het leven roepen, om je alsnog de kans te geven je te ontwikkelen.Wat zo in eerste instantie als crisis wordt ervaren, is vaak in werkelijkheid een drang van je ziel om een nieuwe koers te varen.

Het gouden pad

Zo kwam er een jonge vrouw bij me, eenentwintig jaar. Ze vertelde me dat ze net op kamers woonde en drie maanden geleden een jongen had ontmoet, een student. Ze werd onverwachts zwanger en ze wist niet wat ze moest doen. We deden een reis naar haar onderbewuste en daarin werd zichtbaar, dat ze zich op haar gouden pad bevond. Wat als een crisis aanvoelde, was de bestemming van haar ziel. Dit werd nog bevestigd in een spirituele horoscoop die ze liet maken. Daarin stond dat ze voorbestemd was om moeder te worden. Op het geboortekaartje van hun eerste kind stond: ‘Voor jou ging het roer om en nu varen wij de mooiste koers’. Nu, vier jaar later, is ze gelukkig getrouwd en heeft ze twee prachtige kindjes.

Crisis als kans

De manier om met een crisis om te gaan is je naar binnen te keren en daar je blokkades, overtuigingen en angsten die je groei remmen, op te lossen. Hoe meer oude patronen je loslaat, hoe meer innerlijke ruimte je creëert. Focus je vervolgens op wat je met je leven wilt.Wanneer je voor een keuze staat en je ervaart een gevoel van rust en ruimte, dan is dat je ziel die zegt: “dit is de goede weg, hoe eng het nieuwe ook lijkt.”Een crisis is een kans om je bewust te worden van wat wel werkt en wat niet werkt in je denken en doen. Hierdoor krijg je de keus en de kans om steeds meer in overeenstemming te leven met je zielsbestemming.