CENTRUM HELEND INZICHT - GENEZEN OP ZIELSNIVEAU

banner centrum helend inzicht 05

De kracht van je denken

Alles wat je denkt, beïnvloedt je; bewust of onbewust. In het boek The code of the extra ordinairy mind van Vishen Lakihiani staat een mooi voorbeeld hiervan beschreven.

Onderzoekers Ellen langer PHD en Alia J. Crum PHD vroegen 84 hotel kamer-meisjes, hoeveel ze fysiek trainden. Eén derde gaf aan niet te trainen en twee derde gaf aan niet op een reguliere basis te trainen.

girl 1531575 1920

Het werk wat ze deden, zagen de kamermeisjes niet als fysieke training: bedden opmaken, stofzuigen, de kamers schoonmaken. Uit onderzoek bleek dat ze net zo gezond waren als mensen die een zittend leven leiden. Wat wonderlijk is, aangezien ze de hele dag fysiek in touw zijn.                                                                                    

Toen werd het interessant.

De onderzoekers vertelden 44 kamermeisjes, dat hun dagelijkse bezigheden precies volgens de richtlijnen waren van het Centers for Disease Control’s (CDC) en dat het de richtlijnen van de Surgeon General’s overtrof. (Richtlijnen hoeveel je geacht wordt je in te spannen op een dag.)
Ook gaven ze de kamermeisjes een lijstje met daarop hoeveel calorieën ze verbrandde bij iedere activiteit op hun werk.

Na een maand werden de kamermeisjes opnieuw onderzocht. De kamermeisjes die de informatie hadden gekregen, waren allemaal gemiddeld een kilo kwijtgeraakt, hadden een lagere bloeddruk en waren over het geheel gezonder, gebaseerd op de metingen van hun lichaamsvet, hun BMI en verhouding taille tot heup ratio.

workout 1931107 1920

 Een veranderd perspectief.

De kamermeisjes vertelden de onderzoekers, dat ze niets hadden veranderd aan hun dagelijkse bezigheden. Het enige wat was veranderd, is de informatie die ze hadden gekregen van de onderzoekers. De onderzoekers zijn erin geslaagd een oud model van de realiteit te vervangen voor een nieuw model. Ze hebben ervoor gezorgd, dat de kamermeisjes hun werk zagen als fysieke training en hun lichaam reageerde hierop.

Verander ook je perspectief

Je bent hier zelf ook toe in staat. Je gedachten zijn ontzettend krachtig, vooral als je hier ook nog emotionele energie aan toevoegt. Dat wat je geloofd wordt werkelijkheid. Door je bewust te worden van wat je geloofd, heb je de mogelijkheid te onderzoeken of het werkelijk waar is en in overeenstemming is met wie jij echt bent. Door ervaringen uit je jeugd en vorige levens ben je dingen gaan geloven over jezelf, anderen en de wereld, die je nu  niet meer dienen. Ze houden je gevangen inplaats dat ze je een vrij gevoel geven. Een eerste stap is, deze gedachtepatronen te herkennen. Het zijn de gedachtes die je onrustig maken en die stress opleveren. Door deze gedachtes lijdt je. De tweede stap is, om vastgezette emoties alsnog te doorvoelen. Stap drie is, je focussen op wat je wel wil en dat echt te voelen van binnen. Er zijn allerlei mooie oefeningen om je daarbij te helpen. Zie ook mijn blog: 4 Vragen die je perspectief veranderen en in The Vortex.

Opmerking: Wegens persoonlijke omstandigheden is mijn praktijk voor onbepaalde tijd gesloten. Ik sta op een nieuw kruispunt in mijn leven en ik heb de tijd en de ruimte nodig om diepgaand te voelen waar mijn nieuwe weg heen leidt. Liefs, Jolette