CENTRUM HELEND INZICHT - GENEZEN OP ZIELSNIVEAU

banner centrum helend inzicht 05

Je lichaam geeft het antwoord

Tzolkin dagkaart 2Vorige week vroeg een vriendin mij via een appje om raad. Ze had een aanbod gekregen en ze wist niet of ze erop moest ingaan. Ik adviseerde haar om het even te laten rusten en daarna aan haar lichaam advies te vragen via de sway-test.

Een paar dagen later appte ze me opnieuw. Ze had mijn advies opgevolgd en haar lichaam om raad gevraagd. Het antwoord was heel duidelijk en had veel verheldering gegeven. Hierdoor voelde ze veel vertrouwen, dat ze de goede beslissing nam.

Een minuut later appte ze me weer, met de foto die hiernaast staat. Ze had de dagkaart van de Tzolkin getrokken. “Kijk nou dan, hoe synchroon is dit!” Schreef ze. Mooi he? Dit is de dag energie van de Maya.

Hier word ik nou zo blij van!

De sway-test is een manier om raad te vragen aan je lichaam. Je gebruikt je lichaam als pendel; de antwoorden die je krijgt komen uit je onderbewuste: je eigen innerlijke wijsheid.

Zo werkt het

Ga ontspannen staan. Richt je aandacht op je lichaam. Voel maar even heel bewust, hoe je erbij staat.
Maak nu je hoofd leeg en ga met je aandacht vanuit je hoofd naar je ‘ware ik’ toe, ongeveer in het midden van je borstbeen. Je voelt vanzelf wanneer je er bent.

Als je dit moeilijk vindt, stel je je voor, dat er in het midden van je hoofd een kristallen bol is. Deze bol neemt al je gedachtes in zich op en zuivert ze. Laat dan de bol door je lichaam naar beneden zakken: door je hoofd, je hals, je borstbeen, naar beneden tot je bij je ‘ware ik’ bent.

Adem een paar keer in en uit door je ‘ware ik’. Voel hoe je steeds meer gecenterd raakt.

Je beweegt naar het licht toe

De meeste mensen bewegen ‘vanzelf’ naar voren als het antwoord ja is en naar achteren als het antwoord nee is. Dit komt doordat alles wat leeft, zich naar de waarheid, het licht beweegt. Van iets wat niet goed voelt of wat niet waar is, beweeg je automatisch weg.

Oefenen

Je oefent eerst een ja.

Zeg het woord: Liefde.
Probeer het echt te voelen, positieve en liefdevolle gevoelens.
Na een tijdje beweegt je lichaam zich vanzelf naar voren.
Het duurt soms even en in het begin zijn de bewegingen misschien nog heel klein, maar dit gaat steeds sneller.

Nu probeer je een nee.

Zeg het woord: Angst.
Probeer het echt te voelen, negatieve en angstige gevoelens.
Na een tijdje beweegt je lichaam zich vanzelf naar achteren.

Hoe meer je dit oefent en erop vertrouwt, dat je lichaam antwoord geeft, hoe makkelijker het wordt.

Zeg nu eens hardop: “Mijn naam is …...”
Kijk maar eens hoe je lichaam reageert op deze stelling.
Doe hetzelfde met een stelling die niet waar is.
Voel of je lichaam in de tegenovergestelde richting beweegt.

Aandacht

Houdt je aandacht bij de vraag, waar je antwoord op wilt. Wanneer je allerlei andere gedachtes hebt, reageert je lichaam daarop, in plaats van op je vraag.

Je bent nu klaar om je vraag te stellen aan je lichaam.

Opmerking: Wegens persoonlijke omstandigheden is mijn praktijk voor onbepaalde tijd gesloten. Ik sta op een nieuw kruispunt in mijn leven en ik heb de tijd en de ruimte nodig om diepgaand te voelen waar mijn nieuwe weg heen leidt. Liefs, Jolette