CENTRUM HELEND INZICHT - GENEZEN OP ZIELSNIVEAU

banner centrum helend inzicht 05

In het veld staan met je engelen

in het veld staan 2

In het veld staan is een term die afkomstig is van familie-opstelllingen. Er is een onzichtbaar veld, waarmee we allemaal met elkaar verbonden zijn. Dit veld maakt zichtbaar en voelbaar, wat er onder bepaald gedrag en patronen zit.

Dit veld kun je ook gebruiken om contact te maken met je engelen.

Een eenvoudige oefening die ik vaak met cliënten doe is de volgende: Schrijf op een papiertje je eigen naam.

Het veld is overal, maar wat goed werkt is om een kleed te gebruiken als veld. Ga op het kleed staan en voel, waar je je briefje met je naam moet neerleggen. Ga op het briefje staan en voel hoe dat voelt. Probeer echt even goed te focussen op wat je van binnen waarneemt.

Lees meer

Het innerlijk huwelijk

IMG 20170919 WA0002Volgende maand trouwt mijn zoon Robbert-Jan met zijn verloofde Myrna. Ze hebben mij gevraagd de ceremonie te leiden. Daarvoor moest ik naar de rechtbank en ben ik officieel aangesteld tot eenmalig ambtenaar van de burgerlijke stand; afgekort BABS.

Ik moest wel even slikken, toen ze het mij vroegen. Het is zo’n belangrijk moment in hun leven en ik heb zoiets nog niet eerder gedaan. Uit mezelf kies ik er niet snel voor om in het middelpunt te staan, maar het feit dat ze mij het vertrouwen schenken om dit vorm te geven op een manier die helemaal bij hen past, geeft me een warm gevoel.

Lees meer

Genezen door helende intentie

"Heb je het geduld om te wachten tot de modder zakt en het water weer klaar is? Kun je onbewogen blijven tot de juiste actie ontstaat door zichzelf?" Lao-Tzu

 

hand 2634753 1920

Lynne McTaggert beschrijft in haar boek: Het intentie effect; The power of eight, vele wetenschappelijke onderzoeken over de kracht van helende intentie. Ze ontdekte, dat wanneer een groep van acht mensen op hetzelfde moment een helende intentie uitzendt, dit de meest krachtige healing is die je kunt krijgen. Zowel voor de ontvanger als voor de zenders!

De Italiaanse neurowetenschapper Giacomo Rizzolati ontdekte, dat wanneer je bij iemand een daad of een emotie waarneemt en je probeert die te begrijpen, in jou diezelfde neuronen worden geactiveerd, alsof je die daad eveneens uitvoert of dezelfde emoties voelt. De neuronen die deze hersengolven ‘imiteren’ noemt hij spiegelneuronen.
De zenders van het groepje van acht stemden zich af op de ontvanger en na het zenden van de helende intentie ervoeren ze zelf meer rust in hun leven, de contacten met hun medemens werden makkelijker, geldproblemen losten op, etc. Dit reboundeffect  was een weerspiegeling van de helende energie die ze uitzonden.

Wanneer iemand om genezing vraagt trilt je eigen behoefte aan genezing diep in je mee. Elke keer dat je deelneemt aan een healing als zender, heel je ook een deel van jezelf.

Lees meer

Het familiepatroon doorbreken

Mensen die mij vanIMG 20170605 WA0011 dichtbij kennen, weten dat ik al zo’n 20 jaar lang geen contact heb met mijn familie. Sinds de scheiding van mijn ex-man twee jaar geleden, zie ik ook mijn schoonfamilie niet meer. Niet dat er ruzie is geweest, het resoneert gewoon niet meer. De enige familie die ik zie, zijn mijn kinderen, hun aanverwanten en mijn kleinkinderen. Mijn vrienden beschouw ik als mijn zielsfamilie.

 


Mijn keuze
Het moment dat ik voor de eerste keer het contact met mijn ouders verbrak staat me nog helder voor ogen. Het was geen rationeel besluit, maar kwam voort uit een innerlijk weten. Ik zie mezelf nog zitten op de bank; ik was 23 jaar oud en had een drie maanden oude dochter met een ernstige zeldzame chronische bloedafwijking. De doctoren wisten daardoor niet, hoe oud ze zou worden.

Lees meer

De 4 stadia van bewustzijn, een richtlijn voor je evolutionaire proces

diamond 500872 1920In de cursus Become Limitless van Mindvalley, die ik vorig jaar deed, leerde ik over de vier stadia van bewustzijn, beschreven door Michaël Beckwith. Deze vier stadia van Spirituele Groei vormen een richtlijn van het evolutionaire proces, die je als mens doormaakt. Je hoeft niet op ieder gebied van je leven op hetzelfde bewustzijnsniveau te functioneren. Soms wisselen je staten van bewustzijn, doordat je weer even terugvalt. Maar door innerlijke oefening raak je er steeds bedrevener in om een hogere staat van bewustzijn te bereiken en vast te houden. Op verschillende aspecten van je leven kun je op een bepaald moment verschillende bewustzijnsniveaus hebben. Ieder aspect heeft dan een eigen niveau. Het is daardoor mogelijk dat voor jou alle vier de niveaus van toepassing zijn, maar dan op verschillende aspecten van je leven.

Lees meer

Meester over je innerlijk landschap

Innerlijk landschap

Wanneer iemand bij me komt voor een innerlijke reis en helemaal ontspannen op de behandeltafel ligt, begin ik met: “Stel je eens een landschap voor.” Je innerlijk landschap is het landschap van je ziel. Je ziel communiceert in beelden en symbolen. Het beeld wat je krijgt van je landschap, zegt iets over je huidige emotionele staat. Deze beelden hebben een boodschap. Ben je in contact met je overlevings-mechanismen dan zie je beelden als: je zit in een put, je bent in een woestijn, of in een weiland met een hek erom heen, etc. Ben je in contact met je zelf, je ziel, dan ziet je landschap er vol leven (levenskracht) uit. Er zijn bloemen, bomen of dieren en het is mooi weer. De mooiste bloemen bloeien in je zielenlandschap, wanneer ze hun licht direct ontvangen van de bron. Wanneer je ego je ziel overschreeuwt en je leeft vanuit een overlevings-mechanisme, dan weerspiegelt zich dit in je innerlijk landschap. Het is bijvoorbeeld mistig, of je voelt je eenzaam. Door tijdens een sessie zelf oplossingen te vinden waardoor je gevangen bent geraakt in de overtuigingen van je ego, bekrachtig je jezelf. Je gaat hierdoor steeds meer vertrouwen op jezelf, je innerlijke stem. 

Lees meer

Wat mij emotionele veerkracht geeft na astraal seksueel misbruik

spring 1228961 1920Emotionele veerkracht is het vermogen om te herstellen van stress, tegenslag, veranderingen en moeilijkheden. Verdrietige en pijnlijke ervaringen maken we allemaal mee. Juist door die ‘negatieve’ ervaringen heb je de kans om te groeien en je te ontwikkelen. Dat is niet makkelijk en het doet soms erg pijn. Je voelt je in de put en hebt het gevoel er niet meer uit te komen. Angsten worden getriggerd en in eerste instantie wil je je misschien het liefst terugtrekken in jezelf en vertrouw je er niet op, dat het nog goed komt.               

 

Lees meer

Mijn relatie met een narcist

wire 1675331 1920Boos worden was iets, wat ik niet kon. Zeggen wat ik ècht ergens van vond en mijn grens aangeven, deed ik niet; in plaats daarvan probeerde ik mijn partner in beweging te krijgen, ‘wakker’ te maken en in de goede richting te sturen, zodat hij zich anders ging gedragen om daarmee telkens weer de harmonie te herstellen. In vele vorige levens ging ik meer dan door het vuur voor anderen, dus voor mij voelde dit heel gewoon om te doen. In dit leven moest ik leren voor mezelf te kiezen en mijn eigen weg te gaan, in plaats me te verliezen in anderen. Nu gaat dat goed, maar ik blijf toch mijn zwakke plek houden: mijn kinderen.
Nu ik gescheiden ben en uit een destructieve relatie ben gestapt met deze narcistische man, gaat het op alle fronten beter met me. Het heeft me nog wel enige tijd gekost om werkelijk het gedrag van mijn ex-man te doorzien, omdat ik het letterlijk heel moeilijk vind om te geloven, dat iemand zich zo gedraagt. Ook al doorzie ik het en weet ik, waarom hij zich zo gedraagt; gevoelsmatig kan ik er moeilijk bij.

Wat is narcisme eigenlijk?

Lees meer

Wat vertelt je boosheid je

 

angry 2191104 1920

Houd jij ook zo van harmonie, vrede en liefde om je heen? Grote kans dat je het moeilijk vindt om boos te worden of je boosheid te uiten. Je stemt je makkelijk af op je omgeving en pikt de emoties en gevoelens van anderen snel op. Waarschijnlijk werk je bewust of onbewust hard om de spanningen af te voeren, die je bij anderen voelt, om zo een goede sfeer te handhaven of te herscheppen. Je richt jezelf vaak op de ander en probeert diegene te helpen met zich goed te voelen.

 

 

De meeste gevoelige mensen zijn hier een kei in.
Doordat je zo gericht bent op de ander, is het moeilijk je eigen emoties goed waar te nemen. Vooral boosheid wordt snel weggedrukt, uit angst dat je zelf de harmonie en vrede verstoord.

Lees meer